Chcípl PES: Policie musí kvůli demonstrantům proti pandemické novele do akce!

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. února 2022 15:10

Pandemický zákon budí velké emoce, lidé, kterým se nelíbí, se nebojí vyrazit do ulic. Dnes ale jejich aktivita zaujala i policii, která je připravena okamžitě zakročit.

Poslanecká sněmovna druhým dnem řeší novelu pandemického zákona, kterou jim vrátili senátoři. Podobně jako při předchozím projednávání se konají protestní akce. 

Organizuje je především hnutí Chcípl PES, strážci zákona museli přijmout adekvátní opatření. "Jsme okamžitě připraveni zakročit, pokud dojde k jakémukoliv protiprávnímu jednání," uvedla Policie ČR na twitteru.

Aktivitu Chcípl pes jsme zaznamenali a přijímáme adekvátní opatření. Organizátoři vyzývají k protestům proti poslancům v místě jejich bydliště, přestože vědí, že jsou v Poslanecké sněmovně. Jsme okamžitě připraveni zakročit, pokud dojde k jakémukoliv protipravnimu jednání. https://t.co/SazIfeTnVH

— Policie ČR (@PolicieCZ) February 16, 2022

Konkrétně zazněly výzvy k protestům proti poslancům v místě jejich bydliště, ačkoliv zákonodárci právě sedí v parlamentních lavicích. V ohrožení by se tak mohli ocitnout jejich nejbližší.

"Naše rodiny do politického boje nepatří. Vyzývám tímto všechny své kolegyně a kolegy, ať už jsou z jakékoliv strany, ať toto jednání jasně odsoudí," uvedl k záležitosti vicepremiér a ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). 

Témata: Policie ČR Demonstrace Poslanecká sněmovna