Kandidáti na prezidenta 2023: Karel Janeček není sám!

Karel Janeček 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. ledna 2022 8:30 | Aktualizováno: 22. ledna 2022 22:01

Přesně za rok, tedy v lednu 2023, by mělo Česko vybírat nového prezidenta, který následně vystřídá v úřadu Miloše Zemana. A právě v těchto dnech se do boje začali hlásit první kandidáti.

Jak jsme vás informovali, v pátek oficiálně oznámil kandidaturu matematik a podnikatel Karel Janeček. O tomto kroku se spekulovalo od chvíle, co vystoupil se zvláštním proslovem na předávání hudebních cen popularity Český slavík.

Miliardář nebyl v tomto týdnu jedinou osobou, která se přihlásila do boje o Hrad. O den dříve oficiálně představil svou kandidaturu Karel Diviš, jehož mohou znát televizní diváci jako dlouholetého redaktora sportovní sekce České televize.

Už delší dobu je jasné, že se o post prezidenta uchází také lékař a senátor Marek Hilšer, který se zúčastnil již předchozí prezidentské volby.

Stále je však řada jmen, o kterých se pouze spekuluje, ačkoliv jejich kandidatura je považována za vysoce pravděpodobnou. Na oficiální oznámení se čeká například u bývalého premiéra Andreje Babiše nebo generála Petra Pavla.

Témata: prezident čr Volby Karel Janeček Marek Hilšer (kandidát na prezidenta Andrej Babiš