Falešný Ovčáček končí: Pojďme prezidenta ignorovat, vzkázal lidem!

Jiří Ovčáček měl na facebooku falešný profil.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. ledna 2022 15:40

Na sociálních sítích působí kromě reálných osobností i falešné profily. K těm nejpopulárnějším i u nás patřil falešný účet mluvčího prezidenta republiky.

Jistý Ondřej, který zároveň odhalil svou pravou identitu, dnes oznámil ukončení činnosti falešného profilu mluvčího. Prezidentování se podle něj totiž dostalo do postterminální fáze, kdy už není nutné se vymezovat.

"Ne že by (prezident) zmoudřel, prostě se propyžámkoval k zapomnění," konstatoval autor příspěvků na účtu. "Proto jsem se rozhodl se raději otočit a nevěnovat už téhle bizárpartě žádnou pozornost. Budu rád, když i vy uděláte totéž: Pojďme odepřít nejnabubřelešímu egu v republice pozornost a až do nástupu nového prezidenta ho ignorovat," vzkázal.

Falešný Ovčáček připomněl, co se mu za několik let působení na sociálních sítích podařilo. Mimo jiné v roce 2018 získal internetovou cenu popularity Křišťálovou lupu.

Rád bych zdůraznil, že za úspěchem této stránky nestál jen můj obsah, ale vy všichni," konstatoval internetový bavič. "Fejkový Ovčáček byl dílem kolektivním. A protože o tyto kontakty a interakci nechci přijít ani poté, co provoz této stránky ukončím, rozhodl jsem se, že vyjdu ven se svou skutečnou identitou," dodal. 

Témata: Jiří Ovčáček