V Evropě řádí "postrach celebrit"! Jde po něm několik zemí!

Alfredo Lindley

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

4. listopadu 2021 21:18

Evropa pátrá po Alfredovi Lindleyovi, který je obviněn z jedné z největších krádeží v dějinách Anglie. V roce 2019 podle obžaloby vykradl řadu luxusních domů londýnských celebrit, přičemž jeho největší obětí byla dcera bývalého šéfa Formule 1 a miliardáře Bernieho Ecclestonea.

Vyšetřovatelé uvedli, že hledaný muž, na kterého je vydán evropský zatykač, se nejspíše nachází v Srbsku. Informoval o tom dnes server BBC s odvoláním na informace z vyšetřovacího spisu.

Na začátku prosince 2019 vykradl podle vyšetřovatelů Lindley krátce po sobě domy dědičky majetku bývalého šéfa F1 Tamary Ecclestoneové, někdejšího fotbalisty Franka Lamparda a zemřelého thajského miliardáře Vičaje Srivadtanaprapchy, vlastníka anglického fotbalového klubu Leicester City. Celkovou hodnotu zmizelých peněz, šperků a hodinek policie vyčíslila na 26 milionů liber (770 milionů korun), z čehož jen z vily Ecclestoneové se ztratilo 400 předmětů za celkem 25 milionů liber (740 milionů korun). Většina cenností se nikdy nenašla.

Čtyřicetiletý Peruánec Lindley používal nejméně 19 falešných jmen. Pod jedním z nich, Ljubomir Romanov, stanul v srpnu před soudem v Bělehradě. Ten však jeho vydání do Británie v souvislosti s krádežemi v londýnské čtvrti Kensington a Chelsea zamítl. Britští vyšetřovatelé pracují s verzí, že se Lindley stále nachází v srbském hlavním městě.

V souvislosti s londýnskými krádežemi vydala Itálie do Británie tři své občany, které se podle obžaloby krádeží účastnili spolu s Lindleyem.

Po Lindleyovi pátrají také úřady v Itálii, kde podle nich vykradl domy bývalých fotbalistů Interu Milán Patricka Vieiry a Sulleyho Muntariho. Stalo se tak v roce 2009 během zápasu jejich klubu. O rok později ho zachytily kamery, jak vykrádá byt Marii Luisy Gavazzeniové, vdovy po módním návrháři Nicolovi Trussardim. Za tuto krádež si Lindley nakonec odpykal dva roky ve vězení.

Témata: Alfredo Lindley