Česko se dodnes vypořádává s následky vichřice! ČEZ řekl, jaká je situace

Následky vichřice

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

23. října 2021 11:22

Společnost ČEZ Distribuce k dnešním 10:00 zrušila kalamitní stav ve zbývajících šesti středočeských okresech. Byl v nich od čtvrtka kvůli vysokému počtu domácností bez proudu. Jde o okresy Beroun, Kladno, Kolín, Kutná Hora, Praha-západ a Rakovník.

"Aktuálně jsme opravili všechny poruchy na vedení vysokého napětí, jsme i nadále v terénu a nyní pracujeme na opravě šesti desítek poruch na vedení nízkého napětí. Jedná se však již jen o jednotlivá čísla popisná, chaty, chalupu, rekreační osady a podobně," uvedla společnost v tiskové zprávě.

Nyní jsou v regionu bez elektřiny desítky domácností, dodávky jim mají být obnoveny během dopoledne. Ve čtvrtek večer bylo v regionu přes 70.000 odběrných míst bez elektřiny, v pátek ráno téměř 7000.

Kvůli čtvrtečnímu silnému větru měli středočeští hasiči nejvíce výjezdů na Kladensku, přes 200. K pátečnímu ránu zaevidovali přes 1600 událostí spojených s větrem, počet zásahů ale klesl na 1210, protože některé ohlášené popadané stromy lidé odstranili předtím, než se k nim hasiči dostali. Poté už výjezdů dramaticky nepřibylo, odpoledne převažovaly též zásahy na Kladensku, Nymbursku, Mladoboleslavsku a v okrese Praha-západ.

Témata: ČEZ Vichřice