Babiš: Prezident vypadal normálně! Někteří lidé premiérovi nevěří!

Andrej Babiš

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. října 2021 8:40

Andrej Babiš v úterý po dvou dnech od nedělní schůzky s prezidentem Milošem Zemanem prozradil, že hlava státu jej nejspíš osloví s pověřením jednat o vládě. Výrok ihned vyvolal spoustu kontroverzí.

Premiér totiž v den schůzky odjel ze zámku v Lánech zadním vchodem a s médii se nebavil. Krátce po jeho odjezdu byl navíc prezident Zeman převezen k hospitalizaci do Ústřední vojenské nemocnice v Praze, kde je pod dohledem lékařů i nyní.

Babiš včera řekl, že prezident vypadal v neděli normálně. Hovořit spolu měli třicet minut. "Přišel jsem na 11. hodinu, v 11:30 přišel pan Zavoral a ve 12 byl plánovaný převoz pana prezidenta do nemocnice. Bylo to plánováno dopředu," uvedl.

Lékařka a exministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková, která se v posledních dnech často vyjadřuje ke zdravotnímu stavu hlavy státu, ale pochybuje, že se věci odehrály tak, jak tvrdí předseda vlády.

"Prezident s Babišem nekomunikoval, nebyl toho schopen, upadal do kómatu, zachránila ho jen akutní hospitalizace," napsala na twitteru s tím, že Hradem je prý vytvářen Babišovi prostor pro boj za přislíbený první pokus o sestavení vlády. "Ale Zemanův politický mozek je pryč a Babiš bezmocně tápe," dodala.

Témata: Andrej Babiš Miloš Zeman Džamila Stehlíková