Babiš v hledáčku obchodníků: Prací prášek? Dle reklamy Andrejova první volba!

Andrej Babiš

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. října 2021 14:10

Lidové tvořivosti se meze nekladou, v případě kauz premiéra Andreje Babiše (ANO) to platí už několik let. Nyní se z něj tak trochu vystřelil i jeden z tuzemských obchodních řetězců.

V regálech tuzemských obchodních řetězců sice najdeme spoustu výrobků od firem ze svěřenských fondů Andreje Babiše, přinejmenším jeden z nich se ovšem neváhal do premiéra opřít v souvislosti s aktuální kauzou Pandora Papers.

Kaufland zveřejnil reklamu na prací prášek od firmy Ariel s nadpisem "Andrejova první volba". "Ať potřebujete vyprat cokoliv, s Arielem to půjde samo!" stálo v doprovodném textu. Na sociálních sítích na vše upozorňovali bývalí i stále aktivní novináři.

Tohle je skvělý, @kaufland! pic.twitter.com/kcwame6RPJ

— Filip Horký (@FilipHorky) October 5, 2021

Babiš figuruje ve zmíněné kauze, protože v roce 2009 zakoupil prostřednictvím tzv. offshorových firem 16 luxusních nemovitostí ve Francii za 15 milionů eur, což tehdy dělalo v přepočtu 381 milionů korun.

Podle některých odborníků nese tato operace znaky praní peněz. Premiér ovšem veškerá nařčení odmítá, z kauzy se přesto stalo jedno z hlavních témat závěru kampaně před sněmovními volbami. 

Témata: Andrej Babiš kaufland