Xaver končí v Rozhlase: Podle některých tam neměl pracovat už dlouho!

Luboš Xaver Veselý

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. srpna 2021 15:25

Kritici se dočkali a radost jim svým způsobem udělal on sám. Moderátor Luboš Veselý, přezdívaný Xaver, končí na vlnách Českého rozhlasu, kde měl svůj vlastní pořad.

Luboš "Xaver" Veselý patří ke kontroverzně vnímaným moderátorským osobnostem, leckdo měl problém především s jeho angažmá v Českém rozhlase. Tomu je ale konec. Veselý serveru Mediář potvrdil, že ve veřejnoprávním rádiu na vlastní žádost skončil. 

Pořad Xaver a host v minulosti přinesl zajímavé momenty, letos na jaře to byla třeba kritika moderátora z úst herce Tomáše Měcháčka, kterou vyvolala zmínka o připravovaném stand-up vystoupení na téma pokrytectví.

"Vy třeba jste taky pokrytec, zbabělec. Urážíte novináře, urážíte svoje kolegy v Českém rozhlase, tajíte, komu patří XTV (internetová televize, kde Xaver moderuje - pozn. red.), porušujete kodex Českého rozhlasu a kosíte Českou televizi v té radě," vyčítal moderátorovi. 

"Já jsem se držel, abych nerušil váš pohodový pořad, ale vy jste poměrně na první pohled sympatický, ale z toho, co děláte a říkáte, sympatický vůbec nejste," pokračoval herec.

Xaver se do slovního sporu vtáhnout nenechal a reagoval, že pořad je hlavně o zábavě. Měcháček pak prohlásil, že Veselý by dle jeho názoru v Českém rozhlase neměl pracovat.

Témata: Luboš Xaver Veselý Český rozhlas