Med se naprosto běžně používá především ke slazení, lidé si ho dávají třeba do čaje. Na sociálních sítích se ale objevil nebezpečný trend s jeho konzumací v mraženém stavu. Co je na tom špatného?

Včelaři obecně doporučují skladování medu v chladu. Přímo mráz konkrétně způsobí snížení biologické aktivity medu na minimum a zpomalení krystalizace.

Počátkem července se na populární sociální síti TikTok poprvé objevil trend s konzumací mraženého medu, který od té doby stihl zaznamenat přes 900 milionů zhlédnutí. Odborníci před ním ale varují.

"Tento trend je ekvivalentem ke snězení spousty cukrovinek v jednu chvíli - nepřináší žádný zdravotní benefit, naopak může způsobit zažívací potíže," řekla dle webu healthline.com dietoložka Amanda Izquierdo.

Konzumace mraženého medu vám může přivodit nadýmání, nevolnost či průjmy. Experti upozorňují také na problémy s hladinou cukru, který nejprve vystoupá a následně rapidně spadne. 

Témata:

jídlo | zdraví | stars24.cz

Vstoupit do diskuse