Nejen Jiřina Bohdalová. Rozohnil se i Pollert, ale obrátilo se to proti němu!

Prague Pride, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. srpna 2021 14:17

Letošní Prague Pride budí velké emoce. Internetem kolují třeba slova Jiřiny Bohdalové, ale také lékaře Lukáše Pollerta, který si ale moc fanoušků nezískal, spíše naopak.

Jak vás stars24.cz informoval, kontroverzní vyjádření slavné herečky Jiřiny Bohdalové na adresu komunity LGBT+ sdílel na sociálních sítích premiér Andrej Babiš (ANO). Ve dnech, kdy se koná akce Prague Pride, dal najevo svůj názor také lékař a někdejší olympionik Lukáš Pollert.

"Nebojme se LGBT a buďme na ně milosrdní. Vždyť je to slepá vývojová větev, dlouho tu nebudou a navíc zachraňují planetu od přemnožení primátů," napsal na twitteru.

Já dokážu být také někdy drsný a jedovatý. Ale vždy vůči někomu, kdo mi ubližuje, ohrožuje mě, nebo s ním alespoň soupeřím. Proč máte potřebu ponižovat lidi, kteří Vám nic neudělali a neohrožují Vás? Jste lékař, k čertu. Tak si važte všech lidí stejně.

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) August 3, 2021

Do Pollerta se kvůli tomu pustil třeba bývalý poslanec Miroslav Kalousek. "Proč máte potřebu ponižovat lidi, kteří Vám nic neudělali a neohrožují Vás? Jste lékař, k čertu. Tak si važte všech lidí stejně," vzkázal mu.

"Tak se přeci jen rozloučíme," reagoval zase starosta Řeporyjí a někdejší bulvární novinář Pavel Novotný, který si lékaře zablokoval. 

Témata: lukáš pollert LGBT+ Prague Pride