Čtyřletý chlapec z Prahy přejel v Monaku autem svého otce chodce!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. července 2021 20:43

Čtyřletý chlapec, kterému se v Monaku podařilo usednout za volant luxusního vozu svého otce, srazil a vážně zranil chodce. Muž, která má belgické občanství a žije v Monaku, byl rychle převezen do nemocnice v Nice.

V noci na dnešek podstoupil operaci, nyní je mimo ohrožení života. Rodina, jejíž dítě nehodu způsobilo, je podle AFP arménského původu a žije v Praze.

Nehoda se stala v pátek večer před luxusním hotelem Hôtel de Paris Monte-Carlo, kde byla rodina vlastnící limuzínu značky Bentley ubytovaná.

"Řidič vystoupil z vozu, aby klíče od auta předal zaměstnanci hotelu a v tu chvíli podle svědků dítě sedící na zadní sedačce vystoupilo a sedlo si za volant. Potom stouplo na plyn a auto poskočilo kupředu a přejelo muže, který v tutéž chvíli vycházel z hotelu," popsal nehodu šéf místní policie Laurent Braulio.

Muž zůstal uvězněný pod zadními koly limuzíny, přihlížející lidé jej však rychle vyprostili.

Vyšetřovatelé nyní zjišťují, jak došlo k tomu, že se automobil dal do pohybu i přesto, že neměl klíčky v zapalování. Majitel vozu ve výpovědi uvedl, že si nepamatuje, zda vypnul či nevypnul motor.

Témata: Nehody aut Monako auto