Nová hymna SPD: Nazpíval ji Petr Kolář, a internet už se baví!

Hymna SPD

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. července 2021 12:19

Hnutí Svoboda a přímá demokracie představilo novou hymnu, se kterou míří do podzimních voleb. Nazpíval ji Petr Kolář a možná se brzy dočkáme i její parodie.

Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) zahájilo na pražské Letné kampaň před podzimními sněmovními volbami. Krajská města bude objíždět s jarmarkem, na kterém budou tuzemští producenti nabízet své potraviny. Po menších městech bude jezdit kamion nazvaný SPďák.

Podle místopředsedy SPD Radima Fialy strana vydá v září také další číslo volebních novin v nákladu asi pěti milionů kusů. Noviny budou lidé dostávat do schránek.

SPD na mítinku představila také svou novou hymnu, kterou pro ni nazpíval zpěvák Petr Kolář. Ta už se na internetu setkává s trefnými poznámkami. "Dost omezená slovní zásoba, to i "Zachovej nám Hospodine" mělo hlubší text... a vizuálně to připomíná mix reklamy na Kaufland a upoutávky na Ordinaci v Růžové zahradě!" napsal například jeden diskutující.

Negativní komentáře však například na profilu Tomia Okamury dlouho nevydrží. Jak poznamenal jiný diskutující, jsou mazány a jejich autoři banováni. 

Už nyní se také připravuje parodie této hymny. Té se zhostil známý kritik Andreje Babiše, Miloše Zemana nebo právě SPD, Quido MC. "Milí přátelé, z více stran se mi dostalo upozornění na fenomenální Hymnu SPD Petra Koláře. Jakkoli jsem již Tomiově sebrance věnoval několik písní (Já volim StB, Pitomio není český vlastenec, Oka múra, Zahajlovat, vyčůrat a spát např.), tohle je věru rukavice, kterou nedokážu nechat ležet na zemi... Tak se pokusím," napsal na facebooku.

Na jednu z jeho parodií jiné hymny SPD se můžete podívat výše.

Témata: Svoboda a přímá demokracie (SPD) Petr Kolář