Dohra autentických záběrů z Lužic: Policie dostala naloženo a omluvila se!

Obcí Hrušky na jižní Moravě se prohnalo tornádo. (25.6.2021)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. června 2021 16:16

Sociálními sítěmi kolují nejrůznější videa ze čtvrtečného řádění tornáda na jižní Moravě, asi nejmrazivější byly záběry z Lužic. Sdílela je i Policie ČR, která nakonec lehce poupravila své původní stanovisko.

Stosekundové video zachycuje, jak se tornádo blíží do Lužic a bere s sebou všechno, co mu přijde do cesty: stromy, střechy a další nejrůznější předměty. Na záběrech je skrz vysklené okno vidět i neuvěřitelná síla větru.

Policisté nejprve autora "neuvěřitelně autentického videa" pochválili. "Díky za něj, Radovane, jste statečný muž!" stálo na twitterovém profilu v pátek večer.

Neuvěřitelně autentické video z Lužic. Naší hlídce ho dnes přinesl jeden z místních obyvatel s opravdu pevnými nervy 🙉. Díky za něj, Radovane, jste statečný muž! 👍 pic.twitter.com/VJAd5gPli4

— Policie ČR (@PolicieCZ) June 25, 2021

Strážci zákona dokonce zprvu hájili všechny autory takových záběrů ze čtvrtečního večera. "Autoři videí těžko mohli tušit, co se na ně řítí," vysvětlovali. V sobotu ale toto stanovisko poněkud poupravili.

"Dostali jsme od vás právem naloženo, že jsme pochválili Radovana z Lužic za statečnost a nezdůraznili, že tenhle risk ho mohl stát život. Máte pravdu a omlouváme se," uvedli policisté. 

Témata: Tornádo na Moravě (24.6.2021) Policie ČR