Tragický pád lanovky: Itálie poprvé viděla VIDEO! Co z něj vyplývá?

Při pádu kabiny lanovky na severu Itálie zemřelo devět lidí

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. června 2021 12:02

Itálie poprvé spatřila záběry tragického pádu lanovky, při kterém v květnu zahynulo 14 lidí. Ze záběru jasně vyplývá, že lidem uvnitř zbývalo do bezpečí horní stanice jen pár metrů.

Videozáběry jasně zachycují, že kabině s cestujícími zbývalo opravdu jen pár metrů do horní stanice, odkud vše snímala kamera. Ta tedy zachytila i děsivé chvíle poté, co se přetrhlo lano.

Kabina se následkem závady prudce rozjela do protisměru a velkou rychlostí zamířila k prvnímu pilíři, o které se zastavila a spadla z výšky mnoha metrů na zem.

Al Tg3 un documento esclusivo della cabina della funivia del Mottarone, prima della caduta, agli atti dell'inchiesta sul disastro costato la vita a 14 persone. Le immagini per il loro contenuto potrebbero urtare la sensibilità di alcuni pic.twitter.com/en6MHCfS00

— Tg3 (@Tg3web) June 16, 2021

Při tragédii zahynulo čtrnáct lidí, jediným přeživším byl pětiletý chlapec, ovšem i ten utrpěl mnohačetná zranění. Lanovka vede od jezera Maggiore na vrch Mottarone.

Nejnovější záběry zveřejnila italská veřejnoprávní televize RAI, která se kvůli tomu stala terčem kritiky. Údajně to totiž bylo výslovně zakázáno.

Témata: Lanovky Itálie