Postavám propůjčila charisma, křehkost i půvab. Libuše Šafránková zemřela, píše tisk

Libuše Šafránková v seriálu Gympl

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. června 2021 13:09

Dala duši mnoha postavám, největší slávu jí přinesla filmová role Popelky, napsala dnes slovenská média o herečce Libuši Šafránkové, která zemřela ve věku 68 let. Právě pohádka Tři oříšky pro Popelku je oblíbená i na Slovensku, kde ji televize vysílají o vánočních svátcích.

"Ačkoliv její nejznámější rolí byla Popelka, Libuše Šafránková dala duši mnoha dalším filmovým i divadelním postavám. Režiséři ji obsazovali nejen do rolí mladých, nebojácných, energických a šikovných dívek - princezen, ale i rolí maminek a zralých žen v domácnosti," napsal list Sme.

Podle deníku si ji diváci zamilovali, postavám dokázala vždy propůjčit charisma, křehkost, nutnou dávku dívčího půvabu i zvláštní čistotu. Vždy poutala pozornost půvabem a temperamentem, ale i jemnými črtami a milým výrazem tváře.

"Pro většinu diváků bude mít navždy tvář trochu zašpiněnou od popela. Role pohádkové Popelky jí přinesla největší slávu, díky ní se rozběhla její herecká kariéra. A vezla se s ní celý život," napsalo Sme v nekrologu.

Právě fotografie ze zmíněné pohádky zveřejnila slovenská média, která informovala o úmrtí Šafránkové.

"Role Popelky změnila tehdy mladé herečce Libuši Šafránkové život od základů. Talentovaná herečka šla z role do role, ať již v divadle, filmu nebo televizi," napsal na svém webu list Plus jeden deň.

"Režiséři obsazovali Šafránkovou do rolí odvážných, moudrých a duchaplných ženských postav. To byl i případ Popelky. Pohádka Tři oříšky pro Popelku si našla diváky i daleko za hranicemi komunistického Československa," uvedl portál Aktuality.sk.

Nejčtenější slovenský list Nový čas píše v souvislosti s úmrtím Šafránkové o tragické zprávě.

Témata: Libuše Šafránková