Maturita 2021: Ministerstvo oznámilo změnu ve výsledcích!

Ministerstvo školství, ilustrační foto.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. června 2021 15:00

Ministerstvo školství dnes zaskočilo část letošních maturantů oznámením o změně ve výsledcích zkoušek z jednoho z maturitních předmětů. Resort se rozhodl ještě slevit z nároků.

Letošní maturity byly kvůli koronavirové pandemii v mnoha ohledech odlišné, protože výuka probíhala po většinu roku distančně. Proto bylo už s předstihem ohlášeno mnoho změn, jedna pak dodatečně až dnes.

Na twitteru o ní informovalo ministerstvo školství. "Na základě doporučení odborníků snížilo MŠMT hranici úspěšnosti u didaktického testu z matematiky z 33 % na 27 %," uvedl resort.

Na základě doporučení odborníků snížilo MŠMT hranici úspěšnosti u DT z matematiky z 33 % na 27 %. Výsledky zde 👉 https://t.co/Z65jw5fTo2

— MŠMT (@msmtcr) June 7, 2021

V tiskové zprávě na stránkách Cermatu je vysvětleno, že důvodem snížení hranice je zohlednění distanční výuky v tomto konkrétním předmětu.

"Matematika natolik specifickým vyučovacím předmětem, který pro osvojení vyžaduje mít nejen teoretické znalosti, ale zejména umět tyto znalosti aplikovat," stojí v textu.

Témata: ministerstvo školství Školství státní maturity