Rozhovor, ze kterého utekl Klaus, má dohru!

Václav Klaus

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. června 2021 14:28 | Aktualizováno: 6. června 2021 11:33

Bývalý prezident Václav Klaus podal stížnost k Radě Českého rozhlasu (ČRo) a Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) kvůli středečnímu rozhlasovému rozhovoru, ze kterého předčasně odešel.

ůvodem stížností je "extrémní nevyváženost a zaujatost" Českého rozhlasu, stejně jako přímá účast rozhlasu "v šíření dezinformační kampaně", kterou podle Klause proti němu vedou média z nakladatelství Economia. Na svém webu to dnes uvedl Institut Václava Klause (IVK).

Klaus ve středu předčasně ukončil živý rozhovor pro Český rozhlas-Radiožurnál, ve kterém odpovídal na dotazy týkající se jeho údajné role v půjčce Sovětskému svazu. Moderátora pořadu obvinil ze lži. Podle Rozhlasu byly položené otázky korektní a věcné.

Rozhlas už dříve pochybení odmítl. "Moderátor pořadu 20 minut Radiožurnálu Vladimír Kroc pokládal otázky věcně a korektně," uvedl ve středu mluvčí ČRo Jiří Hošna.

Některá média minulý týden uvedla, že Klausem vedené ministerstvo financí odeslalo na přelomu 80. a 90. let do Sovětského svazu tajně půjčku přibližně 1,3 miliardy amerických dolarů. Klaus to opakované označil za lež.

Témata: Václav Klaus