Zesnulý Kellner na unikátním videu: Češi jsou závistiví! Koho posílal do mekáče?

Petr Kellner 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

19. května 2021 18:40

Česká nátura je závist a ten, koho nebaví práce, ať si odpočine při práci v McDonald's. To říká zesnulý miliardář Petr Kellner na sestřihu videí, které zveřejnila na svém webu Kellnerova investiční skupina PPF k jeho čtvrtečním nedožitým 57. narozeninám.

Ředitel pro vztahy s veřejným sektorem ve firmě PPF Vladimír Mlynář dnes na twitteru uvedl, že tento sestřih ukazuje opravdového Kellnera. S médii Kellner komunikoval zřídka. Na videu také říká, že je podnikatel i otec, konzervativec i liberál. Třeba v roce 2019 ve výroční zprávě PPF uváděl, že je Evropa ovládána rovnostářstvím a relativizováním tradičních hodnot.

Kellner zahynul spolu s dalšími čtyřmi lidmi letos 27. března při nehodě vrtulníku na Aljašce. "Doopravdy ho, bohužel, znalo jen málo lidí, ale existuje pár historických záznamů, kde je alespoň trochu vidět, jaký doopravdy byl," uvedl dnes Mlynář k aktuálně zveřejněnému sestřihu PR videí a firemních prezentací, na nichž Kellner mluví.

Zítra by Petr Kellner oslavil 57. narozeniny. Doopravdy ho bohužel znalo jen málo lidí, ale existuje pár historických záznamů, kde je alespoň trochu vidět, jaký doopravdy byl. Celé video je na https://t.co/rMitEDdD72.

— Vladimír Mlynář (@mlyvla) May 19, 2021

Kellner na jednom ze záznamů například říká, že se mu podařilo vybudovat firmu, která má ohlas ve světě. Nedaří se ale podle něj, aby Češi byli pyšní na někoho, kdo uspěl ve světě. "Hodně to souvisí s tou českou náturou, a to je závist. To se asi neprolomí, to tak prostě je," řekl.

Na dalším záznamu, z firemní prezentace, Kellner obecenstvu zdůrazňuje, že je musí práce bavit. Pokud člověka práce nebaví, tak si má dát pauzu, a pak s firmou řešit, jestli může dělat třeba něco jiného. "A když ani tady nenajdete cestu, tak pak je lepší 'mekáč', nejlepší, super - okýnko, odpočinout si," dodal.

O sobě Kellner v sestřihu říká, že je podnikatel i táta. "Jsem introvert. Já vlastně nemám rád nějaké velké společnosti, velká shromáždění. Ale hlavně chráním rodinu, soukromí," uvedl.

K politickému zaměření prohlásil, že se považuje za pravicového člověka se silným sociálním cítěním. "Petr Kellner je konzervativní člověk a zároveň liberál," řekl. V úvodním slovu k výroční zprávě PPF v roce 2019 Kellner mluvil o ohrožení tradičních hodnot. "Dnešní západní společnost, a zejména Evropa, je ale stále více ovládána ideologií individuální nárokovosti, rovnostářstvím a relativizováním tradičních hodnot," napsal tehdy.

Témata: Petr Kellner ppf group