Pátrání po Tomášovi (†15) skončilo tragicky: Policie zveřejnila video!

Policisté během pátrání po patnáctiletém Tomášovi z Brna. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. května 2021 10:52 | Aktualizováno: 6. května 2021 22:05

Nejen policisté, ale i obyčejní lidé z Brna pomáhali několik týdnů s pátráním po pohřešovaném Tomášovi. Policie ve středu definitivně potvrdila, že příběh má tragickou tečku. Chlapce našli v řece Svratce.

Policie včera kromě informací o identifikaci těla nalezeného v řece v úterý odpoledne na twitterovém profilu zveřejnila také krátké, asi půlminutové video z místa hrozivého nálezu.

Další informace k případu: https://t.co/IIGCM1K7bB pic.twitter.com/S2Z7nxLNvV

— Policie ČR (@PolicieCZ) May 5, 2021

Rodina patnáctiletého chlapce pohřešovala od poloviny dubna, do akce se kromě policistů a hasičů zapojila také řada dobrovolníků. Hledalo se dokonce i ve Svratce, ale až do úterý bylo pátrání bezvýsledné.

Osudného dne se měl hoch pohybovat ve skupince s dalšími mladíky podobného stáří. Podle svědectví se Tomáš dokonce do půl těla svlékl. Policisté uvedli, že nyní budou vyšetřovat, za jakých okolností se dostal do vody. Cizí zavinění ale předběžně vyloučili.

Podle Tomášova otce si chlapci dle dostupných infomací v den jeho zmizení vzali papírek tripu. "Kamarádi bohužel byli pod tou drogou taky hodně utlumeni. Ti čtyři kamarádi se rozdělili," prozradil televizi CNN Prima News. 

Témata: Krimi (jednorázové)