Podnikatel se beze stopy ztratil na pražské tržnici: Našlo se jen odstavené auto!

Odstavené auto pohřešovaného podnikatele. 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. dubna 2021 16:11

Od pondělního večera řeší jihomoravská policie zapeklitý případ zmizení podnikatele, který vyrazil na pracovní schůzku do Prahy. Tam ale beze stopy zmizel, našlo se jen odstavené auto.

Blanenští policisté od počátku týdne pátrají po Janovi V. (56) z obce Černá Hora. Muž byl ale naposledy k vidění v Praze, kam odjel na obchodní schůzku do vietnamské tržnice SAPA.

Pohřešovaný v pondělí ráno vyrazil vypůjčeným vozem VW Golf. "Cestou si v autoservisu, pravděpodobně poblíž Prahy, vyzvednul z opravy svůj osobní automobil Porsche Cayenne. Pronajatý vůz tam vrátil," uvedl na webu policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Kriminalistům se podařilo ověřit, že podnikatel opravdu do tržnice dorazil, zachytily ho kolem poledne bezpečnostní kamery. "Na smluvenou schůzku ale podle sdělení druhé strany už nepřišel," prozradil mluvčí.

Policejní hlídka pak při noční kontrole objevila odstavené Porsche, v němž byly doklady i osobní věci. Nejbližší policii také oznámili, že v případě změny programu se muž vždy ozval. Jeho mobilní telefon je momentálně nedostupný. 

Kriminalistům je možné sdělit informace k pohybu hledaného muže na tísňovou linku 158. 

Témata: pohřešované osoby Policie ČR Praha Jihomoravský kraj