Vše, co potřebujete vědět o StarDance 2021! Velký přehled!

StarDance

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. dubna 2021 20:17

V nové řadě letošního ročníku StarDance ... když hvězdy tančí bude mezi soutěžícími i farářka Církve československé husitské Martina Viktorie Kopecká. V soutěži se opět představí deset párů. Letos je s profesionálními tanečníky dále vytvoří například tenistka Andrea Sestini Hlaváčková a krasobruslař Tomáš Verner.

Moderátorského mikrofonu se opět ujme dvojice Tereza Kostková a Marek Eben. V desítce osobností budou mít převahu známí herci, jako Simona Babčáková, Pavel Trávníček, Zdeněk Godla, Jan Cina nebo Marika Šoposká, hudební scénu budou reprezentovat zpěvačka Tereza Černochová ze skupiny Monkey Business a Mirai Navrátil. Tanečním parketem je provedou vítězové předchozích řad Kristýna Coufalová, Veronika Lálová, Lenka Nora Návorková, Dominik Vodička, finalisté Marek Dědík, Michal Necpál a Tereza Prucková Bufková i nováčci posledních řad Adriana Mašková, Robin Ondráček a Martin Prágr.

Černochová je třetím účastníkem z řad skupiny Monkey Business. Před ní to byli Tonya Gravesová a Matěj Ruppert. "Matěj mi řekl, že chlapi to mají vždycky horší, protože tu ženu vedou a že my holky se můžeme flákat. Tak jsme zvědavá, do jaké míry to bude pravda," řekla ČTK Černochová.

Zatímco z řad celebrit se účastní soutěže StarDance vždy nové tváře, tanečníci se střídají. V deseti řadách se objevilo 88 osobností, profesionálních tanečníků bylo 49, z nichž někteří tančili pouze jednou, jiní dokonce čtyřikrát. "Páry spolu tráví spoustu času, takže je důležité, aby si rozuměli jako lidé," uvedl choreograf Marek Zelinka.

Kromě soutěžních párů a tematických novinek čekají účastníky i koronavirová opatření. "Když jsme se při posledním finále loučili s diváky a vyhlásili roční pauzu, nečekali jsme, v jak složité době budeme vstupovat do jedenácté řady. Nyní existuje několik scénářů, jak bude nový ročník probíhat. Sledujeme i situaci v zahraničí, například v BBC se soutěž loni konala bez diváků, změny se týkaly moderace i poroty. My ale stále doufáme v živé publikum, byť samozřejmě budeme postupovat podle platných bezpečnostních opatření," sdělil generální ředitel České televize Petr Dvořák.

StarDance letošním ročníkem naváže i na pětiletou spolupráci s Centrem Paraple, které pomáhá vozíčkářům s poškozením míchy.

V desáté řadě zábavního tanečního pořadu StarDance před dvěma lety zvítězili herečka Veronika Khek Kubařová a tanečník Dominik Vodička. Na druhém místě v soutěži skončil herec Matouš Ruml s tanečnicí Natálií Otáhalovou a třetí příčka patří rybáři Jakubu Vágnerovi, kterému k výkonu pomáhala tanečnice Michaela Nováková.

Finále desáté StarDance v roce 2019 sledovalo v České televizi více než 1,5 milionů diváků. Jednotlivé díly deváté řady StarDance sledovalo v průměru 1,45 milionu lidí a finálový večer si pustilo kolem 1,64 milionu lidí. Předchozí finále v roce 2016 mělo podle ČT sledovanost zhruba 1,6 milionu lidí.

Na televizních obrazovkách se taneční klání celebrit s profesionálními tanečníky objevilo poprvé v roce 2004 v Británii, kde ho uvedla BBC. Poté se soutěž rozšířila do desítek zemí a v roce 2006 ji poprvé vysílala i ČT. StarDance tehdy sledovalo v průměru na dva miliony diváků. Od té doby zájem o show klesl.

Témata: StarDance