Sčítání lidu: Formulář na papíře už za pár dní!

Sčítání 2021

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. dubna 2021 14:50

V Česku už několik týdnů probíhá sčítání lidu, a to převážně online. Kdo si však s technikou moc nerozumí, ten nemusí zoufat. Už za pár dní bude k dispozici sčítací formulář i na papíře.

Sčítání lidu se od 17. dubna dostane do další fáze a sčítací komisaři začnou roznášet lidem listinné sčítací formuláře. Stále ale celá akce probíhá i v online prostřednictvím elektronického formuláře.

„I v průběhu terénního došetření se tedy budeme moci stále rozhodnout, kterou variantu sečtení využijeme. Zda přes papírový formulář, nebo přes internet. To se pochopitelně týká těch, kteří sčítací formulář ještě nevyplnili,“ říká tisková mluvčí projektu Jolana Voldánová.

Formulář s odpovědní obálkou si můžou lidé také vyzvednout sami na kterémkoliv kontaktním místě sčítání. Kontaktní místa se nacházejí na vybraných pobočkách České pošty a krajských správách Českého statistického úřadu.

„Oznámení s konkrétním termínem, kdy sčítací komisař přinese listinný formulář, bude vyvěšeno na vstupních dveřích objektu, případně vhozeno do schránky, je-li umístěna zvenčí. Pokud respondenta komisař poprvé nezastihne, přijde podruhé v náhradním termínu. I ten bude dopředu oznámen,“ vysvětlil tiskový mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Témata: Sčítání lidu Český statistický úřad