Proč zemřel Petr Kellner (†56): Vyšetřovatelé v první zprávě popsali, co se stalo!

Havarovaný stroj, v němž zahynul miliardář Petr Kellner. 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. dubna 2021 10:01 | Aktualizováno: 14. dubna 2021 22:06

Vyšetřovatelé z amerického úřadu NTSB zveřejnili předběžnou zprávu o tragické nehodě vrtulníku, při které zahynul nejbohatší Čech Petr Kellner a další čtyři lidé. Jejím obsahem jsou nové podrobnosti o tom, co se osudného dne stalo.

Jak uvedl pro server Alaska‘s News Source vyšetřovatel Clinton Johnson, zpráva zatím nevyvozuje žádné závěry, pouze dává dohromady časovou osu událostí osudného dne. „V podstatě nás zajímá především závěrečná fáze letu,“ vysvětlil.

Podle zprávy se během ní helikoptéra pohybovala lehce nad hřebenem, k nárazu nakonec došlo asi 4 až 6 metrů pod ním. Trosky havarovaného stroje následně spadly až o více než 250 metrů níže.

Johnson také prozradil, že meteorologická data z 20 mil vzdáleného místa ukazují, že bylo jasno. Je však otázkou, jaké počasí panovalo přímo na místě. Vyšetřovatelé si jsou vědomi, že mohlo být úplně jiné.

Je známo, že NTSB už vyslechla i jediného přeživšího, osmačtyřicetiletého Davida Horvátha. Inspektoři zatím nemohou sdělit, co jim prozradil. Interní politika úřadu neumožňuje zveřejnění těchto informací dříve než ve finální zprávě.

Témata: Petr Kellner Aljaška USA David Horváth Letecké nehody