Petr Kellner: Může za jeho smrt CIA? Česká konspirátorka baví internet!

Jana Peterková 3

Autor: Lukáš Kňazovický, stars24.cz

5. dubna 2021 11:58 | Aktualizováno: 5. dubna 2021 21:59

Česká konspirátorka Jana Peterková opět baví internet. Po sérii svých koronavirových videí se vydala na dráhu "vyšetřování" smrti českého miliardáře Petra Kellnera. Poukazuje například na to, že by za jeho smrtí mohla stát americká zpravodajská služba CIA, čímž se veřejnost náramně baví.

Bývalá novinářka Jana Peterková je na internetu známá jako šiřitelka konspirací. Proslula nejen jako řečník na demonstracích, ale i svými videi o koronavirové pandemii, kterými bojovala proti rouškám, testům a dalším opatřením. Následně se nechala slyšet, že požádá o azyl v Bělorusku. 

Podobně jako u pandemie ale nyní vidí "něco většího" i za smrtí miliardáře Petra Kellnera. "ČR musí hned žádat o vyslání vlastních vyšetřovatelů na Aljašku a zahájit vyšetřování pádu vrtulníku! Pište to na ministerstvo vnitra a poslancům," napsala například před nedávnem na facebooku. 

Už dříve také napsala, že pojede "zdokumentovat vyšetřování a okolnosti smrti Petra Kellnera" a shání na svou cestu sponzory. Na svém profilu také sdílela článek dezinformačního webu Aeronet, k němuž připsala zamyšlení, jestli za smrtí Kellnera nestojí CIA.

Jejími konspiracemi se však napříč internetem řada lidí baví. "Jasně CIA, ale tu řídí Iluminátský reptiliáni placení Sorošem," píše k jednomu z jejích příspěvků diskutující. "Nic ve zlem pí Peterkova, ale poslední dobou mívám pocit, že jste se zbláznila," uvedl další. "Není vám už trapně paní Peterková? Máte ostudu po celém národu a jeste vám to nestačí?" táže se další.

"Ty vole aeronet? Tam ne že zprávy překroutí, oni si je sami vymýšlejí. A ty to sem dáváš jako relevantní zdroj? Tys byla kdysi zaměstnaná v televizi jako redaktorka? Co se ti mezi tím stalo?" zamýšlí se další diskutující. "Peterková je asi na drogách zjevně," napsal další.

Peterková je rovněž oblíbenou postavou i v populární facebookové skupině Ezokraviny, kde se lidé baví nad "ezoterickými, alternativními a konspiračními nesmysly, pavědou a iracionalitou."

Témata: Jana Peterková Petr Kellner