O Velikonocích by na stole neměl chybět mazanec, takové jsou tradice. Podle průzkumů jej většina Čechů stále ještě peče doma, obejít se bez něj ale nemusí ani lidé, kteří si na to netroufnou.
Z průzkumu Českého národního panelu, o kterém informovala agentura ČTK, vyplynulo, že Velikonoce stále slaví více než dvě třetiny dotázaných. Ve většině domácností se pro nadcházející dny pečou mazance, beránek nebo jidáše.
Na přípravu pravého velikonočního mazance budete bezpochyby potřebovat hladkou mouku, mléko, máslo, cukr, sůl a vejce. Osvědčených receptů je dnes na internetu spousta, v řadě domácností se ale peče podle rodinných receptů.
Do pečení se ale pouštět nemusí. Třeba v Kauflandu lidé nejvíce nakupují právě tradiční velikonoční sortiment pečiva jako mazance, jidáše a beránky.
Témata: jídlo recepty Vaření pečivo Velikonoce