Křetínský a Kellnerova skupina PPF: V zákulisí se řeší nejrůznější scénáře!

Petr Kellner

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. března 2021 14:57 | Aktualizováno: 30. března 2021 22:03

V investiční skupině PPF po smrti miliardáře Petra Kellnera sice nezavládlo bezvládí, ale budoucnost společnosti se opravdu řeší. Podle všeho může být jedním z velkých hráčů Daniel Křetínský.

Asi nikoho nemůže překvapit, že padá právě jméno Daniela Křetínského. Podnikatel, který známý jako vlastník fotbalové Sparty Praha, je už několik let partnerem Kellnerovy dcery Anny, parkurové jezdkyně.

Podle informací ze zákulisí českého byznysu, které se v uplynulých hodinách objevily v českých médiích, se očekává, že Křetínský do budoucnosti skupiny PPF může promlouvat.

Pravdou však je, že ačkoliv dělal Kellnerovi společnost mezi třemi nejbohatšími Čechy v žebříčku časopisu Forbes, Křetínského jmění má výrazně nižší hodnotu, konkrétně "jen" 78 oproti 293 miliardám.

PPF již včera oznámila, že řízením veškerých aktivit ve skupině byl pověřen jeden z akcionářů pan Ladislav Bartoníček. Pod jeho vedení má pokračovat ve svých investičních projektech v souladu s plány a vizemi, které se svým týmem spolupracovníků vytvořil Petr Kellner.

Témata: Petr Kellner ppf group Daniel Křetínský