Křetínský či Kellnerová? Už se ví, kdo bude řídit impérium zesnulého miliardáře!

Daniel Křetínský

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. března 2021 8:33 | Aktualizováno: 1. dubna 2021 22:10

Českem včera otřásla zpráva o úmrtí miliardáře Petra Kellnera, který byl nejbohatším Čechem. Obavy, že by jeho byznys zachvátil chaos, ale nejsou namístě. Už se totiž ví, kdo bude celé impérium řídit.

Kellner měl celkem čtyři děti, přičemž nejznámější z nich, dcera Anna, už je dospělá, je jí 24 let. Vydala se ovšem jinou cestou než tatínek, věnuje se parkurovému jezdectví na té nejvyšší možné úrovni.

Už několik let je ovšem jejím partnerem člověk, který se v podnikání velice dobře vyzná. Daniel Křetínský patřil společně s Kellnerem mezi nejbohatší české občany. Ani on však o budoucnosti PPF zatím rozhodovat nebude.

Skupina již včera oznámila, že řízením veškerých aktivit byl pověřen jeden z akcionářů Ladislav Bartoníček. "PPF bude pod vedením Ladislava Bartoníčka pokračovat ve svých investičních projektech v souladu s plány a vizemi, které se svým týmem spolupracovníků vytvořil Petr Kellner," stojí v prohlášení. 

"Jednotlivé společnosti skupiny PPF jsou řízeny profesionálními týmy manažerů. Skupina PPF jako celek má vypracovaný systém řízení jejích investičních projektů. Společnost konstatuje, že na jejím běžném každodenním fungování se odchodem jejího zakladatele nic nemění," dodalo tiskové oddělení. 

Témata: ppf group Petr Kellner Daniel Křetínský Anna Kellnerová