„Za oběti neschopné vlády!“ Pieta na Staromáku má dohru, řeší ji policie!

Kříže na dlažbě doplnil nápis 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. března 2021 9:50

Policie sice v pondělí ujišťovala, že o pietní akci v samém středu historické Prahy ví, dnes už má ale celá věc nepříjemnou dohru. Na dlažbě se totiž objevil nápis, který poukazuje na neschopnost vlády premiéra Andreje Babiše (ANO).

V pondělí uplynul rok od první oběti pandemie koronaviru v České republice a na dlažbě Staroměstského náměstí v Praze se objevily tisíce křížů symbolizující všechny zesnulé na covid-19.

Magistrát hlavního města již včera upozorňoval, že policie byla u toho, když autoři ze spolku Milion chvilek pro demokracii kříže vytvářeli. „Kříže jsou namalovány křídovým sprejem a organizátor akce je odpoledne odstraní,“ uvedli pak sami policisté s tím, že se nejedná o protiprávní jednání.

Původní dohoda zněla tak, že odpoledne budou kříže odstraněny. Zástupci magistrátní koalice se však následně domluvili, že zůstanou do doby, než je smyje déšť. Přes noc je ale na dlažbě něco doplnilo.

Konkrétně je to nápis, který podle všeho už není tak lehce smyvatelný. „Večer někdo nastříkal na Staroměstském náměstí nápis ‚ZA OBĚTI NESCHOPNÉ VLÁDY!‘ Po pachatelích pátráme,“ prozradila Policie ČR na twitteru.

Témata: Policie ČR Praha Staroměstské náměstí