Formulář pro opuštění okresu stále nekončí! Jak dlouho ještě bude potřeba?

Policie ČR kontroluje řidiče

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. března 2021 8:20

Neděle měla být dle původního plánu posledním dnem, kdy budou v Česku platit velmi přísná opatření proti šíření koronaviru, v jejichž rámci byl mimo jiné zásadně omezen volný pohyb osob. Nakonec ale bude všechno jinak.

Opatření mají zůstat v platnosti do konce nouzového stavu, který připadá na 28. březen. Vláda už ovšem během právě končícího týdne avizovala, že bude chtít tento právní rámec prodloužit. Musí s tím však mít souhlas Poslanecké sněmovny. 

Volný pohyb osob tak bude v Česku omezen minimálně ještě příští týden. Bez udání relevantního důvodu tak stále není možné cestovat mezi okresy, kabinet alespoň uvolnil režim, co se týče např. sportování, na celý okres. Dosud si lidé směli jít třeba zaběhat pouze po katastru obce.

Pokračovat budou policejní kontroly na hranicích okresů, kde se každý musí prokázat některým z dokumentů. Člověk by měl při cestě mimo svůj okres předložit potvrzení od zaměstnavatele, čestné prohlášení či formulář, který je dostupný na stránkách ministerstva vnitra. 

Témata: Lidé Policie ČR