Formulář pro opuštění okresu: Nová výjimka, ale netýká se všech!

Policie ČR kontroluje řidiče

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. března 2021 15:18 | Aktualizováno: 16. března 2021 22:03

Už třetím týdnem je v Česku z rozhodnutí vlády výrazně omezen volný pohyb osob, které by se kromě několika výjimek měly zdržovat jen ve svém okrese. Nově přibyla výjimka pro obyvatele jednoho konkrétního kraje.

Na webu o tom informovalo Krajské ředitelství Policie ČR Libereckého kraje, kde došlo na některých místech k naplnění kapacity testovacích center. Lidem proto bylo umožněno přejíždět hranice okresů v kraji za účelem testování na koronavirus.

K domluvě došlo mezi vedením Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a Krajským úřadem Libereckého kraje. Každý, kdo toho bude chtít využít, však musí splnit jisté náležitosti.

Občan musí mít u sebe řádně vyplněný formulář pro cestování a v něm zaškrtnutou cestu do zdravotnického zařízení. Ve spodní části dokumentu pak má být uvedeno řádné odůvodnění cesty na antigenní testování nebo PCR testování.

„Občan k výše uvedenému formuláři doloží vytištěnou nebo elektronickou rezervaci cílového testovacího centra, kam směřuje jeho cesta dle formuláře,“ uvádí liberecká krajská policie.

Témata: Lidé Policie ČR