Charlie Hebdo opět pobuřuje! Královna zaklekla Meghan!

Meghan Markle a Alžběta II. 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

14. března 2021 16:53

Francouzský satirický časopis Charlie Hebdo čelí vlně pobouřených reakcí kvůli titulní straně svého nového vydání. Britská královna Alžběta II. na něm klečí na krku Meghan Markleové podobným způsobem, jakým klečel bělošský policista černochu Georgeovi Floydovi krátce před jeho smrtí loni v květnu.

Markleová nedávno v rozhovoru pro televizi CBS řekla, že v královské rodině se před narozením jejího syna Archieho, kterého má s britským princem Harrym, hovořilo o tom, "jak moc černou kůži" bude dítě mít. Královnu však ani Meghan, ani Harry v této souvislosti nekritizovali.

Markleová, která po sňatku s Harrym získala titul vévodkyně ze Sussexu, však poznamenala, že jí pracovníci královského dvora zakazovali opouštět bydliště, což u ní vedlo k depresím a myšlenkám na sebevraždu. Princ Harry s Markleovou loni oznámili, že se vzdávají povinností v rámci královské rodiny.

Na titulní straně aktuálního vydání časopisu Charlie Hebdo nazvaném "Proč Meghan odešla z Buckinghamu" vévodkyně, která má na krku koleno rozzuřené královny Alžběty II., říká: "Protože jsem už nemohla dýchat."

Americký černoch George Floyd zemřel loni v květnu poté, co mu několik minut klečel na krku policista, ačkoliv mu Floyd opakovaně říkal, že se nemůže nadechnout. Jeho úmrtí vyvolalo silnou vlnu protestů proti policejnímu násilí a rasismu po celých USA i jinde ve světě včetně Francie.

Témata: Meghan Markle Královna Alžběta II.