České lvy řeší policie, potvrdil Hamáček! Smutný Ovčáček připomněl 28. říjen!

Český lev

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. března 2021 14:04

O víkendu se v pražském Rudolfinu udělovaly filmové ceny Český lev, a to za poměrně přísných protiepidemických opatření. Přesto se kolem ceremoniálu strhl rozruch na sociálních sítích. V čem je tedy problém?

Účastníci slavnostního večera, který byl mnohem komornější, než bývá zvykem, museli podstoupit test na koronavirus s negativním výsledkem. Herci a filmoví tvůrci přesto leží v žaludku třeba lidem na Pražském hradě. Na sociální síti to dal najevo mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

„Návrh uspořádat za přísných opatření připomínku státního svátku 28. října řada politiků a novinářů ostouzela. Když se koná filmová párty, je ticho,“ napsal na twitteru s tím, že jde podle jeho názoru o „smutný obrázek současnosti“.

Touto záležitostí se již zabývá pražská @PolicieCZ https://t.co/PU9WTbiAfp

— Jan Hamáček (@jhamacek) March 8, 2021

Po internetu navíc začaly kolovat fotografie pořízené během ceremoniálu v místech, kde herci a filmaři kouřili. Pochopitelně přitom neměli nasazené respirátory, nijak zvlášť nedodržovali ani předepsané rozestupy.

Někteří uživatelé sociálních sítí proto volali po prošetření okolností. „Touto záležitostí se již zabývá pražská policie,“ oznámil dnes na twitteru ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Témata: Český lev Policie ČR Jan Hamáček Jiří Ovčáček