Václav Klaus a covid: Po zotavení se exprezident poprvé vyfotil?!

Václav Klaus 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. března 2021 11:00

Václav Klaus se zotavil z onemocnění covid-19, aniž by se u něj objevily jakékoliv komplikace. Návrat do běžného života mu tak prakticky nic nekomplikuje. Zdá se, že už si dokonce vyrazil do města.

Jak vás stars24.cz informoval, Václav Klaus v pátek ukončil karanténu, kterou mu hygienici nařídili poté, co u něj testy minulý týden prokázaly infekci koronavirem. Někdejší politik se po celou dobu léčil doma.

A pokud je fotka zveřejněná na facebookové stránce Institutu VK aktuální, už si vyrazil na procházku do města, konkrétně na pražské Staroměstské náměstí, kde to z uplynulých měsíců dobře zná.

Právě tam se exprezident v lednu zúčastnil protestu, kde bylo několik tisíc lidí. Mimo jiné se bez roušky fotografoval s ostatními účastníky demonstrace. Také na sobotním snímku si částečně sundal respirátor.

Klaus na veřejnosti bez ochrany dýchacích cest vystupoval několikrát. Za říjnové vystoupení před Obecním domem byl dokonce potrestán hygieniky pokutou ve výši 10 tisíc korun. Proti rozhodnutí podal odpor.

Témata: Václav Klaus