Sebevražda ve Výměně: Obžaloba za vydírání! Co se během natáčení dělo?

Výměna manželek

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. března 2021 14:20

Výměnou manželek loni otřásl případ, kdy během natáčení epizody, která nebyla odvysílána, spáchal účinkující sebevraždu. Režisér z externí produkce podle posledních informací čelí obžalobě za vydírání.

Případ zaujal i slovenská média, server topky.sk přinesl s odkazem na deník Blesk popis tragické události. Nezletilý syn zesnulého měl vypovědět, že jeho otec řekl na kameru, co po něm štáb chtěl. Režisérova vize měla být taková, aby vše vyznělo tak, že je rasista. „Vyměněná“ manželka Greta totiž byla Romka.

Poté mělo dojít ke zmíněnému vydírání, a to pokutou za nedotočení pořadu i trestním stíháním za rasistické výroky, které mohly účinkujícího stát místo u Policie ČR. Muž se měl následně svěřit Gretě i synovi a pokusil se dát výpověď u sboru.

Tuto verzi údajně potvrdil vedoucí oddělení, kde účastník reality show sloužil. Měl se zmínit, že se natáčení Výměny manželek vyhrotilo a že ho bude stíhat GIBS. Web s odvoláním na deník píše, že zesnulý v dopise na rozloučenou naznačil, že je za vše zodpovědný režisér.

Ten vinu popírá a obvinění pokládá za absurdní. Výroky muže adresované „vyměněné“ manželce prý považoval za úsměvné, nikoliv rasistické. Odmítá však, že by poškozeného nutil k pokračování natáčení.

Témata: Výměna manželek Policie ČR