Monika Babišová promluvila: Jsme na tom hůř než všichni, Andrej je na pokraji sil!

Monika Babišová s manželem

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

3. března 2021 13:40 | Aktualizováno: 3. března 2021 22:00

Manželka premiéra Andreje Babiše Monika čelila kritice, že i s dětmi nedávno odjela do Dubaje. A to v době, kdy vláda kvůli pandemii vyzvala Čechy, aby co nejvíce omezili pohyb a kontakty. Premiér Babiš o víkendu vysvětlil, že rodinu poslal pryč proto, že jim někdo vyhrožoval zastřelením. A co na to sama Monika?

Jak vás již server stars24.cz informoval, Babiš dostal od policie informaci, že existuje člověk, který chce zastřelit jeho i jeho rodinu. Policie kvůli této hrozbě dokonce střežila jeho dům. Dotyčný člověk byl zatčen ve Španělsku. Tuto informaci následně potvrdila i policie, která uvedla, že je vedeno stíhání konkrétní osoby a že je dotyčný muž stíhán vazebně.

Babiš v rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že se jeho manželka bála a tak odjela do Dubaje, fotky z dovolené se následně objevily na sociálních sítích. Řada lidí se tehdy dožadovala vysvětlení. 

Následně ale premiér tvrdil, že jeho žena o hrozbě neměla ani tušení. „Nechci to komentovat, protože moje žena to nevěděla. Dozvěděla se to až teď. Proto jsem ji vyhnal pryč,“ vysvětlil premiér, proč na dotazy ohledně cesty odpovídá až teď.

Podle Blesku Babiš ihned po odchodu ze studia, kde o věci poprvé promluvil, volal své manželce Monice a dceři Vivien. „Úplně se klepu,“ řekla Babišová pro Blesk. I ona potvrdila, že o hrozbě nevěděla. „Teď tady sedím a brečím. Nikdy mě nenapadlo, že by někdo chtěl ublížit mně a dětem, když my žádnou politiku neděláme a za nic nemůžeme,“ uvedla.

Z celé věci je prý naprosto šokovaná. „Jsme na tom hůř než všichni, protože musíme vše přísně dodržovat a jsme nejvíc sledovaní,“ postěžovala si Monika Babišová.

Navíc se zastala svého manžela, který je podle ní ze všeho už vyčerpaný. „Andrej dělá, co může, je na pokraji sil, psychicky vyčerpaný - a tohle všechno musí snášet,“ prozradila manželka českého premiéra.

Témata: Monika Babišová Andrej Babiš