Jindřich Forejt je na tom zle: Bývalý hradní protokolář leží v umělém spánku!

Miloš Zeman a Jindřich Forejt

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. března 2021 14:34

Bývalý hradní protokolář Jindřich Forejt (43) má vážné zdravotní problémy! Odborníka na etiketu prý lékaři dokonce museli uvést do umělého spánku!

Jindřich Forejt se už v minulosti potýkal s covidem-19. Teď ho ovšem postihly další vážné zdravotní problémy! Jeho stav je podle všeho vážný.

„Minulý pátek říkal, že byl na testech a že mu vyšly tak, že podle protilátek ho už měl prodělaný v minulosti,“ uvedl pro Blesk zdroj, který si nepřál být jmenován. Tím ale vše teprve začalo. „Do toho si stěžoval, že ho brní ruka a že v ní nic neudrží,“ upřesnil zdroj. 

Podle této osoby je Forejtův stav vážný, údajně ho postihla mrtvice a krvácení do mozku. Forejt si prý ještě dokázal sám přivolat sanitku a aktuálně by se měl nacházet v jedné z pražských nemocnic.

Forejt působil jako ředitel odboru protokolu kanceláře prezidenta republiky v letech 2004 až 2016, tedy v době výkonu funkce prezidentů Václava Klause a Miloše Zemana.

Ve funkci skončil poté, co se v médiích objevilo video, na kterém údajně požívá tvrdé drogy. Oficiálně měl skončit kvůli „řadě pracovních selhání“, nakonec ale z postu odešel sám kvůli „osobním a zdravotním důvodům“.

Mluvilo se o něm také jako o budoucím velvyslanci ve Vatikánu, byl sice oficiálně představen papeži Františkovi, k jeho jmenování ale nikdy nedošlo. V únoru 2017 nastoupil jako zaměstnanec do Institutu Václava Klause.

Témata: Jindřich Forejt Miloš Zeman