Jak je na tom nakažený Václav Klaus? Nové informace!

Václav Klaus na vyšetření v nemocnici. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. března 2021 12:35 | Aktualizováno: 2. března 2021 22:01

U Václava Klause byla testem potvrzena nákaza koronavirem minulý týden. Navzdory věkové příslušnosti k rizikové skupině se bývalému prezidentovi dařilo dobře. Změnilo se něco během víkendu?

V úterý jsme se dozvěděli, že bývalý prezident Václav Klaus se nakazil koronavirem. Nebezpečí, které virus představuje, přitom dříve zlehčoval. Již druhého dne jeho spolupracovníci uvedli, že se cítí lépe.

Nové informace o zdravotním stavu někdejší hlavy státu přinesl o víkendu syn. „Můj táta (79) má zatím lehký průběh nemoci, což nemusí nic znamenat - jde o zrádnou chorobu s nečekanými zvraty (dle lékařů),“ připomněl Václav Klaus mladší.

„Je o něj také dobře postaráno, byl na nějaké kontrole u doktora a má dost protilátek či čeho a dost kyslíku atd., bere nějaké léky a stovky lidí mi píšou, jestli chce poslat ten či onen lék, že někomu z jejich rodiny pomohl atd.,“ dodal úřadující poslanec.

Nynější prezident Miloš Zeman včera v pořadu Partie popřál svému předchůdci brzké uzdravení. „Nejsem sadista, ale dovoluji si připomenout svůj prognostický výrok asi před třemi týdny, Václave, nech se očkovat, jinak riskuješ, že Tě ve Tvém věku covid dožene. Stalo se, ale znova opakuji, že věřím, že se uzdraví,“ vzkázal.

Témata: Václav Klaus