Otevření obchodů se nekoná: Ministr Havlíček to pořádně schytal!

Uzavřená provozovna, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. února 2021 19:25

Ministru Karlu Havlíčkovi se nevyplatila slova o otevření obchodů, ke kterému nakonec ještě nedojde. Od obchodníků to člen vládního kabinetu řádně schytal. Co by měl podle nich udělat příště?

Další obchody se od pondělí otevřou. Jak uvedl ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) na twitteru, vláda tak rozhodla v návaznosti na šíření britské mutace. "V příštím týdnu téma ale opět otevřu a podle stavu šíření epidemie navrhnu další kroky," uvedl vicepremiér.

Obchodníci ústy Tomáše Prouzy, prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR, dali najevo, že oni otevření obchodů nenavrhovali. "Až bude vláda přemýšlet o změně opatření příště, prosím ji, aby se nejdřív dohodla a teprve pak to říkala do médií," vzkázal.

Podle Prouzy kabinet vzbudil falešnou naději a obchodníci opět zbytečně investovali desítky milionů do přípravy svých obchodů na otevření. "Takový postup vůči nim je nefér a opět vytváří další nedůvěru vůči vládě a jejím opatřením," dodal.

Obchodů, které zůstávají otevřené, se však od příštího týdne dotkne jiné vládní usnesení. Zákazníci v nich budou nově muset nosit účinnější ochranu úst. 

Témata: Obchody Tomáš Prouza (ekonom)