"Ty vo*e, ty divochu, pocem..." Petr Čtvrtníček to spočítal Prymulovi kvůli účasti na fotbale!

Čtvrtníček, Petr

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

19. února 2021 10:30 | Aktualizováno: 20. února 2021 22:00

Někdejší ministr zdravotnictví a nyní již bývalý poradce premiéra Andreje Babiše (ANO) Roman Prymula schytal ostrou kritiku kvůli účasti na čtvrtečním fotbalovém utkání pražské Slavie. Tvrdě si z něj utahuje i komik a herec Petr Čtvrtníček.

Jak vás již server stars24.cz informoval, včerejší pohárový zápas fotbalové Slávie s anglickým Leicesterem City má pikantní dohru. V hledišti totiž nechyběl ani někdejší ministr zdravotnictví a poradce premiéra Andreje Babiše Roman Prymula. I když jeho účast nijak neporušila vládní nařízení, ještě dopoledne před zápasem volal Prymula po tvrdém lockdownu kvůli rychlému šíření covidu-19.

Premiér Babiš ještě v noci oznámil, že s Prymulou ukončil spolupráci, jeho účast na fotbale označil za „papalášství“. „Pan Prymula je velký odborník na epidemie, sociální inteligenci ale postrádá. Tohle je prostě opět špatně, vůči fotbalovým fanouškům, kteří nemůžou na stadion, i lidem, po kterých teď chceme, aby byli hlavně doma. Nemluvě o tom, že to zase působí papalášsky. Domluvili jsme se na ukončení spolupráce, protože tohle není možné,“ uvedl Babiš na facebooku.

Tvrdě to Prymula schytal i od herce a komika Petra Čtvrtníčka. „Ty vo*e, ty divochu, pocem… Dyť já ten lockdown nedělám pro sebe, ty vo*e...“ okomentoval chování exministra zdravotnictví na facebooku v duchu populární hry Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?, kterou v roce 2005 sepsal spolu s Jiřím Lábusem na základě policejních odposlechů úplatných fotbalových činovníků.

Jedna z diskutujících podotkla, že se utkání zúčastnil i hradní kancléř Vratislav Mynář, jeho manželka Alex nebo europoslanec ODS Alexandr Vondra. „I Petra Černocká zavítala. Teda Kvitová. Moje chyba,“ přisadil si Čtvrtníček.

Témata: Roman Prymula Petr Čtvrtníček