Kompenzační bonus pro OSVČ: První změny pro rok 2021!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. února 2021 8:49 | Aktualizováno: 17. února 2021 22:04

K rozvolnění podnikání současná epidemická situace zrovna nespěje, proto se i nadále vyplácí tzv. kompenzační bonus. Ten dokonce dozná jistých změn. O jaké konkrétně půjde, prozradila ministryně financí Alena Schillerová.

Vládní snaha kompenzovat podnikatelům zavřené podniky se často setkává s kritikou, mnozí opoziční politici a především samotní podnikatelé ji považují za nedostatečnou. Proto kabinet sahá k dalším a dalším úpravám.

Skvělou zprávu včera oznámila ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Prezident Miloš Zeman totiž podepsal novelu zákona o kompenzačním bonusu, která upravuje podmínky, kdo na něj může dosáhnout.

Připomínám, že od února budeme také zpětně vyplácet nový kompenzační bonus – 1000 Kč/den. Schválit to ale ještě musí Parlament a také podepsat pan prezident.

— Alena Schillerová (@alenaschillerov) February 16, 2021

„Nově na bonus 500 Kč na den dosáhnou i podnikatelé v insolvenci. A to i zpětně za již proběhlá období,“ uvedla vicepremiérka na twitteru. Zároveň by byla ráda, kdyby prošla ještě další úprava.

„Připomínám, že od února budeme také zpětně vyplácet nový kompenzační bonus – 1000 Kč na den,“ dodala Schillerová s tím, že to ještě musí schválit Parlament a podepsat prezident republiky.

Témata: Alena Schillerová peníze podnikatelé