Ed Sheeran i po letech bourá internet. Jeho největší hit má přes 5 miliard přehrání!

Ed Sheeran

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

16. února 2021 17:45

Britský zpěvák, skladatel a textař Ed Sheeran je považovaný za jednu z nejvýraznějších osobností současné popové hudební scény. Hudebník, který 17. února oslaví třicetiny, má čtyři trofeje Grammy, čtyřikrát získal Brit Awards a má i řadu dalších prestižních cen.

Na konci roku 2017 obdržel Sheeran Řád britského impéria za své aktivity v oblasti hudby a charity. Jeho koncerty patří v současné době k nejnavštěvovanějším na světě.

Sheeran patří již několik let k umělcům s nejvyššími příjmy. Jenom turné Divide Tour v roce 2019 vyneslo přes 775 milionů dolarů (zhruba 16,5 miliardy korun) a bylo potvrzeno jako turné s nejvyššími tržbami všech dob. Jeho hudební videa patří k nejsledovanějším na platformě YouTube. Klip natočený k písni Shape of You má přes 5,1 miliardy přehrání, Perfect 2,7 miliardy shlédnutí.

V červenci 2019 Sheeran v rámci svého evropského turné Divide přijel i do Prahy. Jeho koncert na letišti v Letňanech navštívilo téměř 80.000 lidí. Lístky na vystoupení byly vyprodány během několika hodin, pořadatelé proto přidali druhý koncert na následující den. Celkem jeho koncerty navštívilo na 150.000 diváků a vystoupení se zařadilo mezi nejnavštěvovanější koncerty v Česku.

Témata: Ed Sheeran