Otevření škol: Premiér o něm jednal s opozicí, její zástupci toho mají dost!

Školní lavice zůstávají prázdné, děti se učí na dálku.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. února 2021 14:22

Školní výuka již poměrně dlouho probíhá především na dálku prostřednictvím obrazovek počítačů, ale v posledních hodinách se intenzivně řeší scénář, za jakého by se děti mohli vrátit do lavic. Společnou řeč se v této věci snaží najít politici.

Pro většinu dětí školou povinných nadále platí, že výuka probíhá distančně. V posledních dnech, což bylo patrné i z víkendových televizních diskuzí, ovšem sílí hlasy po návratu žáků do lavic.

Nově tento scénář připouští i premiér Andrej Babiš (ANO), který se dokonce v neděli sešel se zástupci dvou opozičních stran, které budou v letošních sněmovních volbách kandidovat ve společné koalici. Téma škol bylo pochopitelně na stole.

"Chceme, aby ředitelé konečně mohli otevřít školy pro děti," hlásil před jednáním na twitteru předseda Pirátů Ivan Bartoš. Šéf Starostů a nezávislých Vít Rakušan pak dodal, že "toho mají dost".

"Místo neděle s dětmi zkusíme udělat vše pro to, aby se co nejdříve otevřely školy, aby lidé dostali spravedlivé kompenzace či nemocenskou," dodal. 

Témata: Andrej Babiš Ivan Bartoš (Piráti) Vít Rakušan (STAN) Školství