Bude z Kalouska prezident? Politik promluvil o kandidatuře, hned se dočkal podpory!

Miroslav Kalousek na sněmu TOP 09.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. února 2021 10:45 | Aktualizováno: 6. února 2021 12:35

Miloše Zemana čekají na Pražském hradě ještě dva roky, možná již za rok ale budeme znát některé kandidáty na prezidenta. Bude mezi nimi Miroslav Kalousek? Známý politik promluvil o možnosti kandidatury.

Když Miroslav Kalousek (TOP 09) nedávno složil mandát poslance, protože v letošních parlamentních volbách už nehodlá kandidovat, jistě to mnoho lidí potěšilo. Dle průzkumů agentury STEM patřil k nejhůře hodnoceným politikům, kdy ho nepříznivě vnímalo téměř 60 % populace.

To opravdu není dobrý základ pro případnou prezidentskou kandidaturu, i když by se jistě našla i řada lidí, kteří by ho na Pražském hradě viděli rádi. Na přímou otázku tak někdejší předseda TOP 09 i lidovců něco takového nevyloučil.

„Nevylučuji naprosto žádné volby kromě těch parlamentních v roce 2021. A to ne proto, že bych o tom přemýšlel a zatím nebyl rozhodnut, nýbrž proto, že jsem o tom zatím přemýšlet nezačal,“ řekl v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV.

Kalousek se hned dočkal podpory třeba ze strany bývalého hokejisty Jiřího Hrdiny. „Pokud se opravdu rozhodne Mirek Kalousek kandidovat na prezidenta, tak já mám svůj výběr vyřešen. Budu držet palce a podporovat, jak to půjde,“ napsal na twitteru.

Témata: Miroslav Kalousek prezident čr politika