Smrt na sjezdovce: Skiareálem Kopřivná o víkendu otřásla tragédie!

Zimní radovánky

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. února 2021 8:18 | Aktualizováno: 2. února 2021 22:01

Běžné fungování skiareálů znemožňují současná vládní opatření proti šíření koronaviru, a tak lyžaře na sjezdovkách nahradili především sáňkaři a bobisté. K smrtelným úrazům však může dojít i při této činnosti.

O uplynulém víkendu se o tom přesvědčili provozovatelé skiareálu Kopřivná, kteří na sociální síti oznámili smutnou zprávu. „S hlubokým pohnutím oznamujeme všem milovníkům hor, že došlo pod turnikety našeho lyžařského vleku k tragické nehodě paní středního věku,“ uvedli.

Podle nich žena nerespektovala hlasité výstrahy očitých svědků a dál se nekontrolovaně řítila z horní části sjezdovky na bobovacím talíři ve velmi vysoké rychlosti. Údajně navíc jela pozpátku. Její jízda skončila nárazem do technického zařízení u výdejního okénka bistra.

„Bohužel, ani přes okamžitou lékařskou pomoc se ji nepodařilo zachránit. Věc nyní vyšetřuje Policie ČR. Je nám nesmírně líto zbytečně zmařeného života,“ napsali zástupci skiareálu.

Provozovatelé na závěr poprosili všechny budoucí návštěvníky, kteří přijdou na zdejší svahy bobovat či sáňkovat, aby dbali na bezpečnost. Pochopitelně si nepřejí, aby se taková tragédie opakovala.

Témata: Sáňkování lyžařské areály