Napadení reportéra? Skiareál, kde spustili vlek, přišel s vysvětlením!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. února 2021 11:55 | Aktualizováno: 1. února 2021 21:55

Zimní radovánky jsou v probíhající sezóně omezeny na běžky, boby, sáňky či skialpy, vleky zůstávají v naprosté většině případů nefunkční. Jeden se ale o víkendu rozběhl, což neuniklo pozornosti médií. A je z toho pořádná kauza!

O uplynulém víkendu byl v Čenkovicích v Orlických horách navzdory opatřením spuštěný vlek, za což provozovateli hrozí pokuta ve výši až 3 miliony korun. Tuzemská média se pochopitelně o případ zajímala.

Reportáž o vleku se dostala i do Televizních novin, přičemž členové štábu byli dle webu tn.cz na místě fyzicky napadeni. Avšak provozovatelé skiareálu v neděli na facebookovém profilu zveřejnili vlastní prohlášení k tomu, co se podle nich stalo.

„Pan redaktor Brzek neoprávněně vnikl na náš soukromý pozemek, ze kterého byl opakovaně vyzván, ať jej opustí. Jelikož tyto výzvy zcela ignoroval, byl z areálu vyhozen,“ tvrdí zástupci střediska.

„Ačkoliv jsme velmi mírumilovné středisko, nemůžeme stále přihlížet, jak bulvární média, jako je TV NOVA, zkreslují pravdu a snaží se v lidech vytvářet strach a bezmoc,“ uvedli na sociální síti.

Doba podle provozovatelů vleků v Čenkovicích není jednoduchá. „Ale pobyt na čerstvém vzduchu, spojen se sportem, je velmi prospěšný. Nenechme si už i takové maličkosti vzít,“ vzkázali na závěr.

Témata: Lyžování lyžařské areály Orlické hory (polsky Góry Orlickie německy Adlergebirge)