Petr Benda: Bývalý politik mejdan neutajil! Co o něm řekl další provinilec Paroubek?

Jiří Paroubek

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. ledna 2021 8:25

Velkou kauzou posledních hodin je tajný večírek za účasti známých osobností politického života. Jiří Paroubek tvrdí, že se mejdan nekonal. Expremiér se také zastal Petra Bendy, jehož narozeniny se podle všech indicií slavily.

O tajném víkendovém mejdanu v hotelu v Teplicích jsme vás informovali. Klíčovou osobou se zdá být zdejší podnikatel a někdejší politik Petr Benda, jemuž hotel patří. Navíc se údajně mělo jednat o oslavu jeho padesátin.

Objektivy fotoaparátů na místě zachytily také expremiéra Jiřího Paroubka, který se Bendy zastal. „Pokud vím, tak Petr Benda byl ve svém hotelu od rána a měl v něm řadu pracovních, ale také společenských schůzek, což není v rozporu s vyhlášeným nouzovým stavem,“ uvedl.

Bývalému předsedovi vlády se pak nelíbí, že se v některých médiích o Bendovi píše jako o kmotrovi. Podle Paroubka jde o „nekorektní novinářskou licenci“.

„Nikdy nebylo prokázáno, že by se P. Benda v minulosti nějakého ‚kmotrovského‘ jednání (kromě toho, že je kmotrem jednoho z mých dětí) dopustil. Připomínám, že byl dlouhodobě prověřen NBÚ a stále je prověřován na stupeň tajné,“ dodal Paroubek.

Témata: Petr Benda Jiří Paroubek Teplice