Rouškovné pro důchodce: Maláčová prozradila své priority! Co senioři?

Jana Maláčová (ČSSD)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. ledna 2021 11:11 | Aktualizováno: 25. ledna 2021 22:00

Patří další rouškovné pro důchodce mezi absolutní priority ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové? Členka úřadující vlády poslala seniorům jasný vzkaz.

Sociální demokraté v minulém týdnu dali najevo, že vláda by mohla zvážit udělení jednorázového pětitisícového příspěvku důchodcům, pro který se vžil termín rouškovné, také v letošním roce, pokud by například rostly ceny.

Očekává se, že hlavní slovo v tomto budou mít především dvě političky. Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO), která se stará o státní kasu, a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD), která zastupuje zájmy seniorů.

Právě druhá jmenovaná o víkendu prostřednictvím facebookového profilu poslala jasný vzkaz, co je pro ni momentálně prioritou. Senioři nejspíš budou zklamáni, protože o nich tentokrát řeč nebyla.

„V těchto složitých časech se ale pořád snažím mírnit negativní ekonomické dopady pandemie. To je můj hlavní úkol! Loni jsme pomohli seniorům a dalším nejzranitelnějším skupinám, teď jsou na řadě návrhy, které výrazně ulehčí rodinám,“ napsala Maláčová na sociální síti.

Témata: Jana Maláčová (ČSSD) důchody důchodci Ministerstvo práce a soc. věcí