Rozzuřený Honza Musil: Podvodníci zneužili jeho jméno a napálili fanoušky!

Honza Musil 13

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. ledna 2021 18:58

Na sociálních sítích je dobré dbát zvýšené opatrnosti. Poslední dobou se to tam totiž hemží podvodníky! Na jeden takový případ upozornil i moderátor Honza Musil. Někdo totiž zneužil jeho jméno a vytvořil hned několik jeho falešných profilů!

„Přátelé na sociálních sítích se to hemží spoustou falešných profilů. Nejen toho mého. Ale i dalších známých tváří. Nevěřte ničemu co se týká peněz a sdělování vašich účtů nebo, že máte někam volat,“ postěžoval si na facebooku rozzlobený Honza Musil, který upozornil hned na dva falešné profily.

I proto radí lidem, jak se nenechat napálit podvodníky. „Můj profil je pouze tento ze kterého vám píši statusy! Má u jména modrou fajfku, že je originál. Žádné jiný profily nejsou pravé. A pozor, někdy to na první pohled vypadá jako originál. Je tam třeba jen písmenko ve jméně navíc, nebo velké je nahrazeno malinkým. Tak pozor na to!!!“ apeluje na své příznivce.

Příspěvky těchto falešných profilů jsou na první pohled podezřelé, jsou často psané velmi lámanou češtinou a obsahují chyby. Známé osobnosti v nich nabízí řádově tisíce za správnou odpověď na otázky. Napálit se už nechaly tisíce lidí.

I sám Honza Musil sice často vyhlašuje soutěže, od těch podvodných se ale výrazně liší. „Pokud tu dělám soutěž, je to jen o věcné ceny a nikdy o peníze. Buďte opatrní prosím. Nikdy sám od sebe nepíši cizím lidem na messenger,“ dodává Honza Musil.

Musil rozhodně není jediný, jehož profil byl zneužit. Podobné falešné profily se na sociálních sítích objevují už delší dobu. Neznámí pachatelé už zneužili jméno například zpěvačky Lucie Bílé, Moniky Bagárové, moderátora Leoše Mareše i dalších. Nikdo z nich se ale zatím veřejně neohradil a fanoušky nevaroval.

Toho si ostatně všimli i někteří fanoušci. „Honzíku, děkuji, jsi jediný který na to upozornil! Mně to bylo moc divné, že známé osobnosti by se propůjčily něčemu takovému,“ ocenila varování jedna z diskutujících na facebooku. „Ano, je toho plno a bohužel plno lidí se nachytá,“ přidala se další. „Všimla jsem si už několika takových příspěvků od různých osobností, ale zásadně na to neklikám, protože se to už na první pohled zdá podezřele,“ napsala do diskuze další Češka.

Témata: Jan Musil