Chcípl pes: Další demonstrace! Hospodští ji plánují o víkendu!

Na Staroměstském náměstí se demonstrovalo proti opatřením. (18.10.2020)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. ledna 2021 10:01 | Aktualizováno: 8. ledna 2021 10:55

Některým hospodským došla trpělivost s vládou už dávno. Takoví podnikatelé z gastronomie se dali dohromady pod hlavičkou iniciativy Chcípl pes. O víkendu by se měla konat další demonstrace.

Jak vás stars24.cz informoval, majitel „vzdorující“ restaurace Šeberák Jakub Olbert v tomto týdnu objíždí republiku s rakví a peticí. Včera byl k vidění v Olomouckém kraji. V Prostějově získal dle svých slov přes 50 podpisů, v krajském městě další dvě stovky.

Olbert spolu s dalšími lidmi stojí také za iniciativou Chcípl Pes, v jejímž rámci se podnikatelé z gastronomie snaží poukázat na nesmyslnost vládních opatření proti šíření koronaviru, která se dotkla jejich byznysu.

„Nechali jsme svoje podniky otevřené a od 9. ledna 2020 propojujeme podniky ze všech oborů a hledáme společné cesty řešení této nelehké situace. Nepopíráme nebezpečí související s onemocněním COVID-19, ale pokazujeme na další hrozby spojené s vládními opatřeními,“ stojí na webu iniciativy.

Lidé z Chcípl pes plánují již na tuto neděli další demonstraci Za svobodu a zodpovědnost. Konat se má od 14 hodin na Staroměstském náměstí v Praze.

Témata: Restaurace Demonstrace Restaurace Šeberák demonstrace proti opatřením (18.10.2020)