Vánoční drama v Praze: Divočák ohrožoval lidi, policie zasáhla!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. prosince 2020 17:42

Divočáci se většinou zdržují v přírodě, občas ale některý z nich zabloudí do města, klidně i do toho nejlidnatějšího v Česku. Policisté v sobotu řešili v Praze kuriózní případ.

"Já už nemusím, já už ho vidím," říká holčička ve známé vánoční reklamě na nejmenovaný slazený nápoj při pohledu na divočáka. Podobné scény zažili dnes lidé v hlavním městě. 

O kuriózním případu informovali policisté na twitteru. Divoké prase v pražském Podolí ohrožovalo lidi, když se dostalo do vnitrobloku jednoho z obytných domů, kde zaútočilo na několik osob.

Divoké prase ohrožovalo lidi v Podolí a vběhlo do jednoho z obytných domů. Pak se dostalo do vnitrobloku, kde zaútočilo na několik osob. Cirka půl metráku vážícího divočáka musel policista z místního oddělení Pankrác a strážník MP zastřelit. Jak se říká, zhaslo v ohni.#policiepha

— Policie ČR (@PolicieCZ) December 26, 2020

"Cirka půl metráku vážícího divočáka musel policista z místního oddělení Pankrác a strážník MP zastřelit. Jak se říká, zhaslo v ohni," uvedla policie na sociální síti.

Policisté zkrátka na rozdíl od zástupců jiných povolání nemají o svátcích volno a musí řešit případy, které by v těchto dnech nejspíš nečekali.

Témata: Policie ČR Praha divočáci